Mustig köttfärsgryta med chilisting


Igår kväll gjorde jag en väldigt god köttfärsgryta som serverades tillsammans med ris. Det var en mustig gryta med lite chilisting och en rad olika kryddor såsom kummin, paprika och cayenne. Styrkan kan man styra själv genom att öka/minska den färska chilin, och man kan även variera grönsakerna i grytan med det man har hemma. Den var väldigt enkel att göra – perfekt vardagsmat!

Mustig köttfärsgryta (4 personer)

500 gram köttfärs (jag använde nötfärs)

2 skivade gula lökar

1/2 – 1 fint strimlad röd chili

1 msk paprikapulver

2 krm cayennepeppar

0,5 – 1 tsk stötta kumminfrön

1/2 msk torkad oregano

2 dl chilisås

3-4 dl vatten

2 skivade morötter

100 gram broccoli skuren i små buketter

1 strimlad paprika i valfri färg

Gör såhär;

Stek färsen tillsammans med löken. Tillsätt den strimlade chilin och resten av kryddorna. Låt detta fräsa ihop någon minut.

Tillsätt chilisås och vatten. Koka upp och tillsätt morötter och broccoli. Låt grytan småputtra i ca 10 minuter.

Blanda ner paprikan och koka upp. Smaka av.

Servera med ris.

Stek färsen och tillsätt kryddor. Låt fräsa ihop någon minut.

Häll på vatten och chilisås. Tillsätt broccoli och morötter och låt småkoka i ca 10 minuter.

Servera grytan med nykokt ris.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *