Smörstekta champinjoner med vitlök och persilja


Häromkvällen såg jag att jag hade en del färska champinjoner i kylen som behövde användas, och eftersom att jag inte tycker om att slänga mat så bestämde jag mig för att experimentera lite med dessa.

Detta är inte alls något avancerat recept på något sätt, men OJ så gott det blev! Verkligen något som vi kommer att göra många gånger framöver, ett jättegott tillbehör till en kycklingfilé eller köttbit eller som ersättning för potatis osv.

Enkelt, snabbt och väldigt gott! Smörstekta champinjoner med kraftig vitlökssmak och en touch av persilja. Klockrent!

Vitlöks-och örtfrästa champinjoner (4 personer)

25o gram färska champinjoner

2-3 pressade vitlöksklyftor

1-2 msk fryst persilja (självfallet kan du använda färsk men fryst var det jag hade hemma)

Smör till stekning

Gör såhär;

Skiva champinjonerna i skivor. Pressa över vitlöksklyftorna och tillsätt persiljan. Fräs blandningen i smör tills champinjonerna mjuknat. Servera genast.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.