Söt, rosa skumtomte-fudge! Julgodis för gottegrisar!


Hej hej!

Så var det då dags för julgodis! Först ut i år är en nyhet (för mig) och självfallet får du receptet – det är dags för skumtomte-fudge. Detta är verkligen något för de gottegrisar som gillar när det är sött, för sött är vad det är. : )

Fudgen är inte alls svår att göra – den får en härlig ljusrosa färg, den liksom smälter i munnen och håller ett bra tag i kylen. I princip handlar det som att bara röra ihop alla ingredienser, koka en stund och sedan låta fudgen stelna innan du skär upp den i bitar.

Njut den i små bitar, då blir den som bäst!

Rosa skumtomte-fudge med vit choklad

12 st skumtomtar (ca en påse)

150 gram vit choklad

1 dl vispgrädde

2 dl socker

50 gram smör

Gör såhär;

Klipp tomtarna i mindre bitar. Lägg grädde, socker, smör och tomtar i en kastrull och värm på svar värme tills allt smält. Rör hela tiden så att inget bränns fast.

När allt har smält låter du blandningen koka på svag värme i ca 10 minuter, forsätt att röra varsamt under tiden.

Tillsätt finhackad vit choklad och rör om tills du får en blank massa. Häll upp massan i bakplåtspappersklädd form (ca 20×25 cm) och låt svalna. Skär upp i bitar och förvara svalt.

Klipp tomtarna i småbitar och låt de smälta på svag värme tillsammans med smör, socker och grädde. Låt sedan småkoka under omrörning i ca 10 minuter.

Tillsätt den vita chokladen och rör om tills du får en blank massa.

Häll smeten i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Vill du ha en hög fudge väljer du en mindre form och vill du ha en tunnare fudge tar du en större form.

Skär i bitar, förvara i kylen.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *