Clementin- och lakritsfudge!


Hej på er!

Idag tänkte jag att ni skulle få ett recept inspirerat av Halloween som närmar sig. Internet översvämmas just nu med läskiga bakverk inför denna högtid, här på bloggen blir det några enkla och goda recept inom den kategorin. Inget superavancerat. Inget dyrt, Inget som tar grymt lång tid. Ni vet, som vanligt – recept som alla kan göra och som man hinner med i vardagen.

Idag ska ni få recept på en clementin- och lakritsfudge. Fudge gjort på kondenserad mjölk är ju bara sååå gott, och det brukar bli en hel del olika varianter mot julen till. Den här höstinspirerade varianten är smaksatt med clementin och lakrits – perfekt till höstfikat eller som halloweengodis.

Jag färgade smeten med orange färg jag hade hemma och klippte sönder små lakritsbitar som fanns här hemma. Välj själv om du vill ha salt-eller sötlakrits.

Clementin- och lakritsfudge
1/2 burk kondenserad mjölk
250 gram vit choklad
Pressad clemtin+finrivet skal
Valfri mängd lakrits
Gör såhär;

Häll den kondenserad mjölken i en kastrull. Låt den bli varm under omrörning. Rör ner finhacakad choklad och rör om så att inget bränns. Chokladen ska smälta men det får inte bli för varmt, då kan det bli grynigt. Ta av från plattan när det blivit en tjock smet. Rör ner färg, clemetin och lakrits. Smaka av och häll upp i bakplåtspappersklädd form. Vilken form du använder beror på hur hög fudge du vill ha. Förvara i kylskåp så att den stelnar och skär sedan upp i bitar.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.