Laxfiléer i foliepaket med färska grönsaker och citron – fantastiskt gott!


Go kväll på er!

Ibland önskar jag verkligen att jag kunde förmedla en doft med mina bilder, för ni skulle bara veta hur gott det doftar i köket just nu! Det doftar fantastiskt av lax, färska grönsaker och citron i kombination med dill och andra härliga kryddor – åh så härligt!

Ikväll har jag förberett morgondagens lunch och det är fisk som ska serveras! Denna härliga fiskrätt består av laxfiléer som fått ligga i ett foliepaket med färska grönsaker, citron, kryddor och olja i ugnen, vilket ger väldigt saftiga filéer med mycket smak. Det är en superenkel rätt eftersom att den sköter sig själv i ugnen. Du kan lugnt fixa med dukning, tillbehör osv och när det börjar dofta gott – ja då plocka du ut paketet och serverar.

Du kan använda antingen frysta och färska laxfiléer. Beräkna något längre tid i ugnen om du lägger in filéerna frusna i paketet.

Vad du serverar till bestämmer du självfallet själv med rätten är god precis som den är, eller tillsammans med potatis eller någon annan grönsak. En klick majonnäs, aioli eller annan kall sås passar fint till.

Åh, detta måste ni ju prova! Jag längtar redan till lunchen! ; )

Laxfiléer med grönsaker och citron i foliepaket (4 personer)

4 st laxfiléer
1 st gul lök
1 st gul paprika
1 st röd paprika
1 st citron i skivor
3 msk god olja
Salt och peppar
Valfri mängd dill

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en stor bit aluminiumfolie och vik den dubbelt. Lägg sedan i en liten ugnsform/plåt och lägg i laxfiléerna.
Klyfta löken i tunna skivor och strimla paprikan. Fördela grönsakerna över fisken och toppa med citronskivor. Salta och peppra och lägg på valfri mängd dill. Ringla över en god olja och vik ihop paketet ordentligt.
Låt paketet stå i ugnen i ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör.

Lägg laxfileérna i foliepaketet som är placerad i en liten plåt.

Lägg grönsaker och citron ovanpå fisken och toppa med dill, kryddor och olja.

Låt paketet vara i ugnen i ca 20 minuter och servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *