Läcker dumlefluff – underbar dessert eller perfekt tårtfyllning! 8


Hej på er!

I lördags, på påskafton, serverades en härlig tårta här hemma och när jag smakade en av fyllningarna så insåg jag att denna skulle kunna passa utmärkt till en dessert! Vi provade denna dessert igår och det är sååå gott – dumlefluff!

Den här desserten är underbart god med en mild smak av kola och choklad. Vi serverade denna med en klick vispad grädde men det är lika gott utan. En hackad dumlekola på varje portion ger fint tuggmotstånd.

Desserten är otroligt lätt att göra men den tar lite tid eftersom att blandningen måste kylas ett antal timmar innan man kan vispa ihop den. I övrigt är det knappt någon arbetsinsats alls. Om man ska ha gäster är detta den ultimata dessert som kan stå i kylen sen dagen innan och bara vispa upp till servering.

Fluffen kan göras på ditt eget favoritgodis – varför inte prova Geisha, After Eight eller kanske någon annan choklad-variant? Du kan även använda dig av skumgodis som exempelvis Ahlgrens bilar, skumbananer eller liknande (vid skumgodis används 90 gram godis till 3 dl grädde)!

Fluffen kan också användas som tårtfyllning. Receptet nedan räcker till att fylla ett lager i en tårta.

Len dumlefluff (4 personer)

3 dl vispgrädde
180 gram dumlekola i mindre bitar

Gör såhär;

Värm upp grädden under omrörning. Den får absolut inte koka, då skär sig fluffen.
Rör/vispa ner kolorna tills allt är smält. Häll blandningen i en skål och låt stå i kylen i minst 6 timmar men gärna över natten.
När gräddblandningen är riktigt kall vispar du upp den till så hårt fluff du önskar.

Värm upp grädden – den får inte koka – och ta av kastrullen från plattan. Rör ner dumlekolorna och rör tills allt har smält.

Vispa upp den kalla blandningen till ett fluff. Servera med en klick grädde eller som det är.

Portionera upp fluffen i skålar och servera med exempelvis grädde och hackad dumle.

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 tankar om “Läcker dumlefluff – underbar dessert eller perfekt tårtfyllning!

  • Andrea

    Hejsan! Åh vilken rolig blogg jag har hittat, med massa recept bland annat!
    Det är så att jag för första gången tänkte baka en tårta – nämligen en jordgubbstårta. Men jag vet inte vad jag ska ha för fyllning i.
    Jag funderade om jag skulle ha Ahlgrens bilar som fluff, och sockerkaksbotten… å jordgubbar upptill såklart 😉
    Ska jag ha vaniljkräm, jordgubbssylt, hallonsylt eller något annat som fyllning? Eller någon annan fluff?
    Eller ska man göra typ ”tigerkaka”-botten?

    Du vore jättegullig om du ville tipsa mig!!! Ska baka tårtan nästa helg och jag vill ju gärna att den ska bli goooo! 🙂

    Och svara gärna på min mail…. kraam!! / Andrea

    • hannah Inläggsförfattare

      Hej Andrea!

      Fick ett felmeddelande när jag försökte maila av ngn anledning så jag svarar dig här så länge.

      Tack för dina ord kring bloggen, roligt att du tycker om den! Jobbar hårt för att den ska bli bra! 🙂

      Jag gjorde en tårta i påskas och då hade jag dumlefluff samt jordgubbsmousse som fyllning och det blev jättebra! Jag är dock sugen på att testa fluff av Ahlgrens bilar som du också nämner ovan, det tror jag kan bli gott! En klassisk jordgubbstårta med jordgubbssylt och vaniljkräm är ju jättegott! Finns oändligt många smakkombinationer! Personligen gillade jag blandningen mellan choklad och den lena jordgubbsmoussen.

      Om du söker på nätet efter tårtfyllningar så brukar det komma upp långa listor med vilka smaker som passar fint ihop 🙂

      Ha en härlig dag!
      /Hannah

  • Katarina

    Hej
    Har idag smält ned salmiakcenter i grädde, på tisdag ska bli fluff till kladdkaka. Redan jättegott! Testade att doppa en jordgubbe i smeten som den är nu, farligt gott.

    • hannah Inläggsförfattare

      Hej,

      Ja, fluff är verkligen supergott! Ska du ha den som dekoration på din kaka?

      Kul att du hittade hit! 🙂

      Med vänlig hälsning
      Hannah

      • Katarina

        Jag använde fluffen som tillbehör till kladdkakan. Insåg snabbt att den var godare ovispad, tyckte gräddsmaken tog överhand annars.

  • Mia

    Hej! Ser super gott ut och tänkte testa att göra detta! 🙂 har en fråga, bör man använda elvisp eller går det bra med vanlig visp? 🙂