Pollyfudge – en len och smakrik fudge! 1


IMG_7215

Hej på er!

Har lyckats få två av tre barn att sova så jag kikar inom som hastigast med ett litet recept! Ett godisrecept var väl länge sen ni fick? Nu är det dags igen! Det här gjorde jag till påsk och den blev mycket uppskattad!

Det är en fudge med smak av Polly-godis. Jag är egentligen inte superförtjust i fudge, själva konsistensen där biten smular sönder osv är inte min favorit men den här är jättelen och fin, och håller ihop fint. Fudgen har en mild smak av Polly – dvs arrak, choklad och segt vitt godis – och är väldigt lätt att göra. Den här kommer jag göra igen, perfekt att sätta fram i en skål till festligheter, jul osv.

Jag ville ha min fudge slät men om du vill ha lite ”bitar” i så slutar du bara röra när du tycker att godiset smält tillräckligt. Det är säkert gott även med lite småbitar av det sega godiset.

Välj själv vilken sorts Polly du vill använda. Jag använde den röda påsen där godisbitarna är överdragna med ljus choklad, men den blå påsen (godis med mörk och ljus choklad) är säkert lika bra den med.

Blanda ingredienser, koka, tillsätt choklad, ner med godis och sen ner i form! Tjoff tjoff och sen klart! : )

Pollyfudge (ca 25 bitar)

3 dl grädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
50 g smör (jag använde normalsaltat)
140 g polly-godis

Gör såhär;

Blanda grädde, sirap och socker i en rymlig kastrull. Låt koka upp under varmsam omrörning och koka sedan (rör ibland) på strax över medelvärme tills dess att smeten klarar kulprovet, men inte längre. Min smet mätte ca 123-124 grader.

Ta av kastrullen från plattan. Dela smöret i mindre bitar och rör ner i smeten, det ska smälta helt. Tillsätt pollygodiset och rör tills du känner sig nöjd. Klä en form (min var ca 15×15 cm) med bakplåtspapper och häll ner smeten. Akta fingrarna, det är varmt!

Låt smeten svalna och ställ sedan in hela formen i kylen. Låt stå över natten och dela den sen i lagom stora bitar.

IMG_5920

Blanda socker, sirap och grädde i en kastrull.

IMG_5921

Låt smeten koka tills den klarar kulprovet, jag var nöjd vid 123 grader. Dra åt sidan och rör ner smöret.

IMG_5922

Rör till sist ner pollygodiset och rör tills du är nöjd, helt slät eller med bitar kan du välja själv. Häll upp i form.

IMG_6001

Låt gärna fudgen stelna i formen i kyl under natten och skär den sedan i lagom stora bitar. Förvara sedan i kyl.

 

 

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Pollyfudge – en len och smakrik fudge!