Krämig potatissallad med dill och vitlök 1


IMG_0718

Hej på er!

Idag har jag experimenterat fram två stycken mycket goda potatissallader och receptet som följer nedan är en av varianterna. Den här potatissalladen är härligt krämig tack vare gräddfil och creme fraiche, men känns ändå fräsch eftersom att det inte ligger någon tung majonäs som grund. Jag har valt att krydda den här varianten med rödlök, dill och vitlök men det kan du förstås styra efter tycke och smak.

Potatissallad är något som brukar gå åt ganska mycket här hemma under sommarmånaderna, snabbt och enkelt – men framförallt väldigt gott! Gör gärna en stor sats, den håller sig fint i kyl några dagar.

Vill du servera en god marinerad kycklingfilé till hittar du recept på marinad här på bloggen, och det finns också ett större antal recept på goda bröd här om du vill servera färsk bröd till middagen.

Krämig potatissallad med dill och vitlök (4-6 personer)

600 gram potatis
1 dl gräddfil
1/2 dl creme fraiche
1/2 hackad rödlök
1/2 dl hackad, färsk dill
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 – 1 msk kapris, finhackad+lite spad
Salt och peppar

Gör såhär;

Skala potatisen och koka den mjuk. Låt den svalna och skär därefter i lagom stora bitar. Hacka lök och dill och blanda med potatisen. Tillsätt resterande ingredienser och rör om. Smaka av och förvara i kyl.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Krämig potatissallad med dill och vitlök