Klassisk flädersaft med citron!


IMG_2681

Hej hej!

Nu är jag tillbaka vid datorn igen efter en kort weekend med maken i Halmstad – så himla mysigt! Massor av god mat, en hel del shopping och trevlig underhållning gjorde helgen precis sådär avkopplande som jag önskade! Nu är vi tillbaka hos de tre små vildarna (barnen) och har myst hela eftermiddagen. Borta bra men hemma bäst!

I fredags satte jag en ny sats saft här hemma som jag silat ikväll, och nu blev det klassisk flädersaft som fick hällas upp på flaskor. Ni vet den där ljusgula, friska och lätt citronsmakande saften med blommig touch? Flädersaft är verkligen förknippat med sommar, så jag gör alltid ett par satser varje år. Gör du egen saft? På bloggen finns en hel del saftrecept, kika gärna i den kategorin.

Att göra egen saft är ju verkligen enkelt, det blir väldigt gott och man slipper en massa onödiga färgämnen och tillsatser. Ett stort plus enligt mig.

Nästa vecka firar vi födelsedag här hemma (min egen – tycker alltid att det är lika kul att fylla år : ) ), så jag tror att det blir en bra blandning med såväl mat som sött under kommande vecka. Vi hörs då! : )

Flädersaft (ca 2-2 1/2 liter)

35 nyplockade fläderblomsklasar
3 st citroner
1 1/2 liter vatten
1 1/2 liter socker
50 gram citronsyra

Gör såhär;

Lägg fläderblomsklasarna i en stor behållare. Tvätta citronerna noga, skiva dem tunt och blanda med blommorna.
Koka upp vattnet och tillsätt socker och citronsyra. Rör tills sockret lösts sig. Häll den varma blandningen över blommorna, rör om försiktigt och sätt på lock. Låt stå i tre dagar, rör om någon gång då och då. Sila saften och häll på rena flaskor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.