Ljuvlig mjuk äppelkaka med söta höstäpplen!


IMG_7107

God förmiddag,

Var det inte länge sen det kom något recept på bakverk nu? Jag tycker minsann att det är dags för någon kaka!

Som ni vet vill jag ta vara på mycket som finns i naturen och något som jag verkligen vill använda mycket av när det är höst är äpplen! En fantastisk frukt som går att göra SÅ mycket med!

Idag bjuder jag er på en läcker, mjuk äppelkaka full av kanelsockrade äpplen. Den är väldigt smakrik och verkligen lättbakad!  Ni som gillar Alla goda ting på Facebook har kanske sett en uppdatering av den här kakan tidigare men nu kommer receptet!  (Du vet väl att du kan gilla mig här; www.facebook.se/allagodating)

Smeten känns ganska ”tjock”, men det är helt som det ska. Det blir en ganska låg kaka där de söta äpplena kommer väl till pass.

Blir ni inte lika baksugna? Ut i köket och baka äppelkaka med er! : )

Mjuk äppelkaka med kanelsockrade äpplen (en kaka i springform)

1 ägg
1 1/2 dl strösocker
2,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1/2 dl vatten
50 gram smält smör
3-4 äpplen
Kanel och socker
Pärlsocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena i ganska tunna klyftor. Blanda dem med kanel och socker och ställ åt sidan. Smörj en springform med smör.

Smält smöret och låt det svalna något. Knäck ägget i en bunke och vispa det, tillsammans med sockret, riktigt vitt och poröst.
Blanda alla torra ingredienser (mjöl, vaniljsocker, bakpulver) i en bunke. Vänd ner smör och vatten i äggblandningen och sikta därefter ner mjölblandningen. Vänd runt så att allt blandas ordentligt.

Häll ner smeten i den smorda formen och fördela äpplena i degen. Strö och pärlsocker och grädda kakan på nedersta falsen i ca 35 minuter, känn efter med en sticka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *