Läckert naanbröd på LCHF-vis – förvandla en vanlig oopsie!


IMG_7357

Halloj!

Jag vet att jag har en del recept att ta tag i sedan förra veckan, det kommer snarast möjligt!

Ikväll blev det indisk afton här hemma, och OJ vilken god gryta jag fick till! Det blev en hemgjord chicken tikka masala med saftig kyckling, starka smaker och krämig sås. Så underbart gott! Kanske lite för stark för barnen men det ordnar man lätt till genom att minska lite på kryddorna, smaka av under tidens gång.

Att servera ris till grytan är supergott, och väljer du ett LCHF-alternativ är blomkålsris utmärkt. Grytan är också god som den är tillsammans med en krispig sallad.

Att servera bröd till en gryta tycker jag alltid är trevlig och när det är en gryta med indisk touch är ju naanbröd ett superbra alternativ! Idag bakade jag två bröd. Ett naanbröd med vanligt mjöl och en LCHF-variant. De båda blev supergoda! Jag smälte smör och blandade med hackad vitlök och sedan penslade jag blandningen över de ljumna bröden. Mmmm! Ni bara måste prova!

Om du vill kan du självfallet använda de här oopsiesen som vanligt bröd, exempelvis till en frukostmörgås. Det är ett ganska ”äggigt” bröd så välj helst ett pålägg som inte innefattar ägg. Nedan har jag använt smaksatt philadelphiaost, men en naturell fungerar utmärkt om du vill ha den som smörgås.

Jag återkommer med grytan, först ut blir ett av bröden! Varsågoda – prova gärna naanbröd i LCHF-anda!

Snabbakade oopsies – naturella eller naanbröd-variant (6st)

100 gram philadelphiaost (naturell eller med vitlök/örter)
3 st ägg
0,75 tsk bakpulver
En nypa salt
Ev lite peppar och några stänk chilisås

Gör såhär;

Sätt ugnen på 150 grader, jag använde varmluft.

Separera äggen, lägg vitorna i en bunke och äggulorna i en annan. Vispa äggvitorna med elvisp, tillsammans med saltet, till ett fast skum – du ska kunna vända bunken upp och ned utan att något ramlar ur. Ställ åt sidan.

Blanda ner ost, bakpulver och valfria kryddor i äggulorna. Vispa ihop detta med elvisp någon minut. Vänd försiktigt ned äggvitorna i äggulesmeten.

Klicka ut 6 runda klickar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda dem mitt i ugnen i ca 12-15 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna. Toppa gärna med frön innan du gräddar dem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *