Nougatkladdkaka med nougattäcke – gott gott!


IMG_7477

Hej hopp!

Hoppas att ni får en härlig söndag! Vi är som vanligt uppe med tuppen, det är sovmorgon om barnen sover ända till 6… : )

Regnet öser ner idag! Det blir en mysdag inne minsann. Barnen är rätt lugna just nu så jag tänkte passa på att blogga lite om den goda kladdkakan jag och maken testade igår kväll.

Grundreceptet är en gammal favorit (kanske har du spanat in min Polly-kladdkaka?), den blir härligt mjuk och med mycket chokladsmak. Egentligen är inte jag något större fan av nougat men det är en av makens favoriter, så därför fick kladdkakan den här gången ett täcke av krämig nougat. Jag hackade ner lite nougatbitar i smeten, och ja…. Det blev väldigt gott! : )

Kladdig kladdkaka med krämigt nougattäcke (en kaka)

200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
150 gram nougat

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Bryt chokladen i mindre bitar och tärna smöret, och smält detta tillsammans över vattenbad. Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Låt blandningen svalna något. Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Vänd runt chokladblandningen i äggsmeten.

Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och rör runt till en jämn smet. Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen och hacka ner 50 gram nougat. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, då blir kakan riktigt kladdig. Ta ut kakan ur ugnen. Hyvla genast över resterande nougat och låt smälta ngn minut, bred därefter ut den smälta nougat över hela kakan. Låt svalna och förvara sedan i kyl till servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *