Kladdkaka med daimtäcke


 

daim2

God morgon,

Så var måndagen här igen! Hoppas att helgen varit bra!

Jag har lagat så mycket mat! Och bakat! Det kommer massor av goda recept framöver vill jag lova! Den här veckan kommer det även vara tävlingsdags, det vill du inte missa.

I helgen har vi haft mina föräldrar över på fika vilket såklart var väldigt trevligt. Min 5-åriga son är just nu extremt bakintresserad så han har väldigt åsikter och vad som ska bakas, den här gången blev det kladdkaka.

Kladdkaka är ju så fantastiskt gott och kan varieras så mycket! Den här gången fick ett täcke av mjölkchoklad och Daim toppa kakan, en klick grädde eller glass är ju så gott!

Kladdig kladdkaka med Daim-godis (en kaka)

200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

200 gram mjölkchoklad
2 st dubbeldaim

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt chokladen i mindre bitar och tärna smöret, och smält detta tillsammans över vattenbad. Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Låt blandningen svalna något.
Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Vänd runt chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och rör runt till en jämn smet.
Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 13- 15 minuter, då blir kakan riktigt kladdig. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna och låt den sedan stå i kylen i två timmar innan servering.

Smält mjölkchokladen och låt den svalna något. Hacka daimen och blanda med chokladen. Häll detta över kakan och låt stå i kyl en stund till.

daim3

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.