Kladdkaka med tryffeltäcke och daim! 1


IMG_1548

Tjingeling och god morgon allihop!

Kanske har du spanat in bilden jag la upp på Facebook igår på denna ljuvliga kaka? Kommentarer har öst in om att ni vill ha recept och självklart ska ni få det!

Den här läckra kladdkakan består av mitt klassiska favoritrecept på just kladdkaka (den absolut bästa, kommer aldrig att byta!) och jag toppade den med tryffeltäcke av mjölkchoklad och hackad Daim – mina gäster gav tummen upp och den seglar definitivt upp i topp av kladdkakor!

Med det här kladdkaksreceptet behöver du aldrig oroa dig för en ”sockrig” kaka med kristaller – här är det lent och fullt av chokladsmak! Den är väldigt lättbakad och eftersom att jag valt att lägga i bakplåtspapper i botten av kakan går den lätt att lyfta av och sätta på ett fint fat inför servering.

Se till att prova denna nu! Och du har väl förresten inte glömt att du kan gilla bloggen på Facebook? Klicka här så kommer du till sidan – numera riskerar du inte att missa några uppdateringar! : )

Kladdkaka med tryffeltäcke och daim

200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl

Tryffeltäcke

1,5 dl vispgrädde
250 gram ljus choklad

1-2 hackade dubbeldaim

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt chokladen i mindre bitar och tärna smöret, och smält detta tillsammans över vattenbad. Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Låt blandningen svalna något.
Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Vänd runt chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och rör runt till en jämn smet.
Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 13 minuter, då blir kakan riktigt kladdig. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna.

Gör tryffeltäcket genom att koka upp grädden under omrörning. Tillsätt mjökchokladen – gärna finhackad – och rör runt till du får en jämn smet. Häll detta över kakan. Låt stå i kylen ett par timmar innan servering. Jag lät min kaka stå i kylen någon timme innan jag la på daimen för att den inte skulle sjunka ner i den mjuka tryffeln men det gör du som du vill. : )

Jag tycker att det är gott om kladdkakan får stå i rumstemperatur en stund innan servering, sisådär 15-20 minuter så att inte är helt kall utan att den får ”kladda till sig” lite.

IMG_1529

Superdupergott! : )


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Kladdkaka med tryffeltäcke och daim!

  • Kattis

    Hej!
    Tror du att det går att göra denna glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot rismjöl och potatismjöl? om jag testar så meddelar jag hur det gick!