Len mörk chokladtryffel med kakaotäcke 1


IMG_7777

Hej på er!

Nu är det dags för en liten sötsak! Jag älskar choklad i alla dess former och tycker att det är en väldigt rolig produkt att använda både till bakning och desserter.

Det jag ska bjuda på nu kräver egentligen inte större presentation, det räcker väl med att säga ”sammetslen mörk chokladtryffel” så förstår alla hur gott det är!? : )

Min tryffel här är gjord utan tillsatt socker, jag ville verkligen att chokladsmaken skulle träda fram och därför tillsatte jag bara grädde och smör. Ljuvligt är det!

Rulla den gärna i kakao, eller kanske kokos och/eller hackade nötter? Prova dig fram! Gör dem så stora/små du vill – allt efter tycke och smak. Smaksätt också gärna tryffel med att använda smaksatt choklad, eller droppa ner lite mintarom.

Mörk len chokladtryffel

300 gram mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
25 gram smör
Kakao

Gör såhär;

Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en glasskål, detta ska smältas i vattenbad.
Koka upp grädden i en kastrull, rör om ibland så att den inte bränns.
Smält chokladen över vattenbad och rör under tiden ner grädden så att allt blandas till en jämn smet. Den ska bli blank.
Ta bort skålen från vattenbladet och rör ner smöret. Rör om tills det blir blankt igen. Häll tryffeln i en form/på en tallrik och låt stå i kylen i ca 1-2 timmar. Ta ut den igen, forma till kulor och rulla i kakao. Förvara dem sedan i kyl.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Len mörk chokladtryffel med kakaotäcke