Kanelbullemuffins – kanelbulle i muffinsformat! 2


IMG_8041

Hej hej!

Du har säkert inte undgått att det är ”Kanelbullens dag” idag? Jag själv har inte hunnit baka några bullar just idag men eftersom att jag lovat barnen en tur till lekplatsen efter att vi gått från förskolan så har jag ändå bakat lite, och då i ”kanelbulle-anda”.

Idag blev det muffins, kanelbullsmuffins! De är väldigt lättgjorda, går snabbt att göra och smakar väldigt likt en kanelbulle. Ett kanonbra recept att ha på lut om man behöver fixa något snabbt!

Jag har en fullspäckad dag framför mig imorgon och den har dagen har gått i ett så ögonen går lite i kors… Vi kör på med receptet på en gång!

Ha en fin helg!

Kanelbullemuffins (ca 10-12 st)

175 gram mjukt smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
1 msk bakpulver
En nypa salt

Fyllning;

1/ dl strösocker
2,5 msk kanel

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och smör vitt. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om noga. Rör sedan ner gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dessa i äggsmeten.
Fördela muffinsformar på plåt eller i muffinsplåt. Klicka ner hälften av smeten i formarna. Blanda socker och kanel och strö blandningen över varje muffins. (spara lite) Avsluta med att klicka ut resterande smet i formarna och strö gärna över lite kanelsocker innan du gräddar dem.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Kanelbullemuffins – kanelbulle i muffinsformat!

  • Tina

    Hej!

    Det ska möjligtvis inte vara 4,5 dl mjöl istället för 4,5 msk. Det blev pannkaka för mig med detta recept. Annars så låter det väldigt gott med kanelbullemuffins.
    Tina