Kanelbullsmuffins 3


Hej på er,

Hoppas att ni har riktigt härliga sommardagar! Kanske rent av semester?

Det är ju verkligen utflyktstid just nu och självklart blir utflykten extra mysig om du tar med en rejäl fikakorg. Kanske orkar du inte stå och baka i flera timmar för att mätta fikasugna magar? Det är lugnt, här får du ett recept på slänger ihop i ett nafs – och det stillar sug efter både muffins och kanelbullar!

Hoppas att du får en mysig fikastund!

Kanelbullsmuffins (ca 12 st)

50 gram smält smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

1 msk malen kanel
1,5 msk strösocker
Pärlsocker
Gör såhär;

Smält smöret och låt svalna av något. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Vänd därefter ner mjölk och smör till en jämn smet. Ugnen hade jag på 200 grader.

Häll i smeten i formarna med fyll dem bara till knappt hälften. Fyll formarna till ca 2/3. Blanda samman socker och kanel. Strö detta över muffinsen och toppa med pärlsocker. Grädda muffinsen i ca 12 minuter i mitten av ugnen. Känn med sticka så att muffinsen är torr. Låt svalna.

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Kanelbullsmuffins