Biskvitårta – chokladbisvki i megaformat! 1


IMG_8081

Hej på er!

Hoppas att ni haft en skön helg! Vi hade trevliga gäster på besök igår och åt god middag och smaskig efterrätt ihop! En liten uppdatering om den goda biskvitårtan jag gjort hamnade på Facebook och en hel del av er har ”gillat” den och senare efterfrågat recept, så här kommer det!

Du har kanske gjort chokladbiskvier tidigare? Det är ju lite pyssligt, de olika momenten tar en stund att genomföra och de ska doppas i choklad och fixas med – här har du en stor biskvi som innebär mindre ”pill”.

Tårtan är jättegod, har en ganska mörk och mäktig smörkrämsfyllning och har en härligt täcke av mörk choklad över sig. Självklart finns den klassiska mandelmassebottnen kvar! Det finns en hel del olika recept på fyllningar, vissa lättare än andra. Jag kommer att experimentera vidare!

Den är inte alls svår att göra, och blev väldigt uppskattad av gästerna!

Det enda svåra var väl att få en bra bild på den…. Den ville inte alls men ni får hålla till godo med bilden ovan ändå! : )

Chokladbiskvitårta

Botten

300 gram mandelmassa
1 äggvita

Smörkräm

300 gram mjukt smör
4 1/4 dl florsocker
2 1/2 msk vaniljsocker
3 msk kakao

Chokladtäcke

100 gram mörk choklad
20 gram kokosfett (eller naturell olja – prova dig fram med mängd)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan fint och blanda med äggvita. Rita en rund ring, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och bred ut smeten så att den blir rund och täcker ringer. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter, det kan gå snabbt på slutet så håll koll så att den inte bränns. Låt den svalna ett par minuter på plåt och låt den därefter svalna helt på galler.

Blanda ihop smörkrämen genom att vispa samman alla ingredienser med elvisp. Vispa luftigt. Fördela smörkrämen på bottnen, gör den gärna lite toppig i mitten. (tänk på att smörkrämen är ganska mäktig så ta inte för mycket – en smaksak)

Ställ in i kylen någon timme.

Smält chokladen tillsammans med kokosfettet. Häll försiktigt över tårtan och bred ut så att allt täcks. Låt stelna och förvara i kyl tills det är dags för servering.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Biskvitårta – chokladbisvki i megaformat!