Hemgjord saftglögg med äpple och clementin!


IMG_9788

Hej på er!

Jag längtar massor efter julen och förra helgen när vi hade gäster på besök bjöd jag på en hemgjord saftglögg som alla gav tummen upp! Eftersom att glöggen inte innehåller någon alkohol passar den fint för såväl stora som små, men självfallet kan du spetsa den med starkare drycker om du vill.

Den är väldigt enkel att göra men gör den gärna dagen innan den ska drickas, men mår bara bra av att ”stå” lite och dra till sig smaker. Servera varm eller kall!

Detta är väl verkligen juligt? Se till att prova, du kommer absolut att imponera med hemgjord glögg!

Hemgjord saftglögg

2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
7 dl vatten
2 dl äppeljuice (jag själv använde min egen äpplemust)
1 påse färdiga glöggkryddor (kika vid kryddorna i butiken)
1 clementin

Gör såhär;

Skiva clementinen i tjocka skivor och blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt glöggen sjuda i ca 15 minuter på medelvärme och dra av från kastrullen. Smaka av. Plocka ur clementinskivorna och sätt på locket. Låt stå över natten och förvara i kyl tills det är dags för servering. Värm eventuellt innan servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.