Kalvfärslimpa med krämig timjansås!


IMG_0102

Hej på er allihop,

Tiden går så himla fort nu innan jul, det är redan Lucia på fredag! Jag slängde ett öga till frysen (frysarna rättare sagt) och de är fulla med mat, hur ska det gå med all julmat och allt jag bakar? Nej, det är dags att starta uppdraget ”äta ur frysen”! :  ) Men det kan bli bra det också, jag lovar att det blir en hel del smarriga recept framöver!

Igår stod kalvfärs på menyn och jag gjorde en god limpa av denna som jag serverade en krämig timjansås till. Supergott! Servera med valfritt tillbehör, det passar verkligen till det mesta. Visst ser det väl gott ut? Jätteenkelt är det också!

Limpan kan du egentligen smaksätta med vad du vill. Kanske lite vitlök eller chili? Eller hacka ner lite svamp? Jag lät persilja få ge lite smak till limpan. Mums mums!

Jag tycker inte att såsen behöver redas utan den blir ganska tjock i sig av mejeriprodukterna. Men det är en smaksak, gör som du vill!

Kalvfärslimpa (4 personer)

600-800 gram kalvfärs
1 ägg
1 dl mjölk
0,5 dl ströbröd
Salt och peppar
Hackad persilja

Timjansås

2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 tsk soja
1 köttbuljongtärning
1 tsk torkad timjan (eller mer om du önskar)

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med lite smör. Blanda mjölk och ströbröd och låt det stå ett par minuter. Blanda färsen med ägg, kryddor och brödblandningen till en jämn smet. Forma till en limpa och lägg i formen. Sätt in mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills den är färdig.

Blanda creme fraiche och grädde tillsammans med buljong, soja och timjan. Krydda gärna med peppar och eventuellt lite salt. Smaka av och red med maizena om du önskar.

Servera limpan och sås med valfritt tillbehör, lingonsylt är också gott till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.