Hej hopp,
I måndags var det ”Pepparkakans dag” och eftersom jag inte hann baka då så får det blir lite pepparkaksbak idag, fast en lite annorlunda variant – pepparkaksbiscottis! De är supergoda och härligt knapriga!
Gillar du biscottis? På bloggen har jag lite fler recept – kika gärna runt? Kanske saffransbiscottis? Eller choklad och mandarin-biscottis? Eller varför inte polkagris?
I dessa biscottis har jag även mörk choklad smaksatt med apelsin men du kan självfallet välja en naturell sort om du vill. En smaksak!
Se till att göra en sats biscottis, det är en perfekt liten kaka att ge bort i present såhär i jul-och ”avslutnings”-tider!
Pepparkaksbiscotti med mörk choklad (ca 40 st)
100 gram mjukt smör
2 dl strösocker
3 hela ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1,5-2 tsk pepparkakskrydda
75 gram mörk choklad (jag hade apelsin)
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop det mjuka smöret och sockret för hand till en smidig massa, och rör ner äggen ett i taget. Hacka chokladen grovt och blanda den tillsammans med alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner detta i äggsmeten och rör om till du får en smidig deg. Ta upp degen på bakbord och forma till två längder, ungefär lika långa som plåten. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Ta ut plåten och skär genast längderna i centimeter tjocka bitar, jag brukar göra dem på diagonalen. Lägg dem med snittytan uppåt och grädda i ytterligare 15 minuter, håll koll under tiden så att de inte får för mycket färg, då kan det vara dags att vända dem. Stäng av ugnen, låt ugnsluckan stå på glänt och torka biscottisen.
Såå himlades goda, lättbakade och ……..ja bara super .
Tusen tack 🙂