Apelsinbiskvier med mörk choklad! 2


IMG_9745

Hej på er,

Här är barnen hemma från förskolan ända fram till onsdag så det blir inte sådär jättemycket bloggtid! ; ) Städa, diska, plugga, leka – ja, det där vanliga ni vet! : ) Jag tänkte iaf att jag skulle ta mig i kragen och blogga lite och varför inte en liten sötsak?

Här bjuder jag på apelsinbiskvier med mörk choklad, ljuvligt goda! I fyllningen finns vit choklad och den friska apelsinen bryter av fint. Prova dig gärna fram med smak! Jag har använt en geléfärg för att sätta färg till krämen men ta det du har tillgång till. Som täcke har jag använt en mörk choklad men om man vill förstärka apelsinsmaken går det fint att använda en mörk choklad som är smaksatt med just apelsin.

Biskvier är så himla gott och faktiskt inte så svårt att göra! Du har kanske sett mina päronbiskvier? Eller min biskvitårta? Kika gärna runt lite på bloggen, det finns en massa goda recept!

Apelsinbiskvier med mörk choklad (ca 20 st)

Botten

250 gram fint riven mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor

Fyllning

1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggvita från ett stort ägg
250 gram mjukt smör
100 gram vit choklad
Färskpressad apelsin
Färg efter tycke och smak

Chokladtäcke

150 gram mörk choklad (eller vit eller mörk, vilket du själv föredrar)
Eventuellt annan choklad att ringla över

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde mig av varmluftfunktionen. Vispa upp äggvitan lätt med sockret. Tillsätt fint riven mandelmassa och blanda till en jämn smet. Klicka ut till rundlar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, håll koll på slutet. Låt svalna något på plåten och stjälp sedan upp på galler och låt dem svalna helt.

Gör smörkrämen genom att vispa upp äggvita, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Tillsätt mjukt smör, lite i taget, och vispa hela tiden. Vispa drygt 5 minuter, du kommer att få en tjock och fluffig kräm. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna lite innan du rör ner den i smörkrämen. Blanda ordentligt och smaksätt med apelsin och färga enligt önskemål.

Bred på smörkrämen på bottnarna, gör dem gärna lite toppiga. Lägg på fat och stoppa in i kylen i 1 timme. Smält chokladen till toppingen och låt den svalna något. Doppa försiktigt biskvierna i chokladen och lägg tillbaka på fatet. Låt chokladen stelna i kyl.

Om du vill kan du smälta lite choklad av annan kakaohalt och ringla över biskvierna när täcket stelnat.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Apelsinbiskvier med mörk choklad!