Biskvibottnar


Hej på er,

Om jag ska välja ut min topp 5 av favoritbakverk så är biskvier ett av de bakverk som hamnar i topp. Det tar förvisso lite tid att göra dem själv, och det är lite pillrigt, men det är de värt. Det är så gott och fyllningen kan du variera helt efter tycke och smak.

På bloggen hittar du tips på olika fyllningar (päron, apelsin och klassisk chokladkräm är några favoriter!) och idag ska du få ett jättebra grundrecept på mandelbottnarna som du använder till biskvierna.

Jag föredrar att göra mina biskvier ganska små men det är helt valfritt, Hur mörka du vill ha dina bottnar beror på gräddningstiden i ugnen, ju längre tid desto knaprigare botten.

Botten

250 gram fint riven mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor

 

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde mig av varmluftfunktionen. Vispa upp äggvitan lätt med sockret. Tillsätt fint riven mandelmassa och blanda till en jämn smet. Klicka ut till rundlar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, håll koll på slutet. Låt svalna något på plåten och stjälp sedan upp på galler och låt dem svalna helt.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *