Päronbiskvier med vit chokladsmörkräm 1


IMG_8164

Hej hej!

Här kommer nu ett recept som många av er har efterfrågat!

Häromdagen blev jag så galet sugen på biskvier och eftersom att min svåger köpt med sig lite roliga essenser från Stockholm till mig så var jag ju bara tvungen att göra en liten ”specialare”. Mycket lyckat blev det kan jag säga!

Grundreceptet till bottnarna är nog ganska ”standard”, ett recept som många använder sig av. Smörkrämen gjorde jag riktigt luftig och så tillsatte jag vit choklad – bra för både konsistens och smak! Jag smaksatte med min päronessens och färgade med grön geléfärg. (karamellfärg eller liknande går förstås också bra) Smaka av och prova dig fram!

Biskvier kan tyckas lite svårt att göra men det går rätt bra när man väl får kläm på det.

Tänk på några saker. Gör bottnarna ganska små, lite större än en 5-krona – de sväller lite i ugnen så lägg dem inte för tätt. När du vispar ihop smörkrämen kan det se ut som att den skär sig i början men det är ingen fara, utan fortsätt vispa så kommer den att gå  ihop! Se till att den vita chokladen svalnat innan du rör ner den i smörkrämen annars smälter smöret och ja, det är ju inte så kul… ; )

Experimentera med egna smaker och färger! Självklart kan du använda det här receptet till klassiska chokladbiskvier. Ta då istället 150 gram mörk choklad istället för 100 gram vit choklad, och skippa färg och smak. Underbart!

Päronbiskvier med vit choklad (ca 20 st)

Botten

250 gram fint riven mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor

Fyllning

1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggvita från ett stort ägg
250 gram mjukt smör
100 gram vit choklad
Essens och färg efter tycke och smak

Chokladtäcke

150 gram ljus choklad (eller vit eller mörk, vilket du själv föredrar)
Eventuellt annan choklad att ringla över

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde mig av varmluftfunktionen. Vispa upp äggvitan lätt med sockret. Tillsätt fint riven mandelmassa och blanda till en jämn smet. Klicka ut till rundlar på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, håll koll på slutet. Låt svalna något på plåten och stjälp sedan upp på galler och låt dem svalna helt.

Gör smörkrämen genom att vispa upp äggvita, florsocker och vaniljsocker med elvisp. Tillsätt mjukt smör, lite i taget, och vispa hela tiden. Vispa drygt 5 minuter, du kommer att få en tjock och fluffig kräm. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna lite innan du rör ner den i smörkrämen. Blanda ordentligt och smaksätt med essens och färga enligt önskemål.

Bred på smörkrämen på bottnarna, gör dem gärna lite toppiga. Lägg på fat och stoppa in i kylen i 1 timme. Smält chokladen till toppingen och låt den svalna något. Doppa försiktigt biskvierna i chokladen och lägg tillbaka på fatet. Låt chokladen stelna i kyl.

Om du vill kan du smälta lite choklad av annan kakaohalt och ringla över biskvierna när täcket stelnat.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Päronbiskvier med vit chokladsmörkräm