Snabba frukostbullar – gott och enkelt! 2


IMG_2903

Hej på er,

Hoppas att ni haft en fin helg, och en bra start på veckan! Jag hade prov igår så därför blev det inget bloggande i helgen men  nu tänkte jag titta in med ett snabbt och enkelt recept på goda frukostbullar!

Jag gillar att skämma bort familjen lite extra på helgerna när tiden ofta finns och då är dessa frukostbullar kanon att göra! Bröden ska inte jäsa något efter utbakning utan den jäsning som sker är när de står i ugnen. Bröden ställs in i kall ugn och får därför lite extra tid innan värmen kommit igång.

Toppa med frön eller en god ost, eller servera som de är!

Snabba frukostbullar (ca 10 st)

50 gram jäst
4 dl kallt vatten
3 tsk sirap
0,5 tsk salt
3 msk olja
3 dl rågsikt
7 dl vetemjöl, gärna special

Gör såhär;

Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till ca 37 grader och häll över jästen så att den löser sig. Tillsätt övriga ingredienser – arbeta in mjölet efterhand till en smidig deg. Ta upp på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.

Sätt in i kall ugn och sätt därefter ugnen på 200 grader. Grädda i 20-25 minuter.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Snabba frukostbullar – gott och enkelt!