Saffransmuffins med vit chokladkräm


IMG_4872

Hej på er,

Hur har ni det såhär kvällen före julafton? Jag har precis fått det sista förväntansfulla barnet i säng och nu ska jag ta mig an de sista julklapparna, ta en kopp glögg och fortsätta att småkika på Bingolottos uppesittarkväll.

Vi hade gäster häromdagen och då bjöd jag på dessa läckra muffins med saffranssmak och en vit chokladkräm på toppen. Jättegott, och väldigt lättbakat!

Passa på att bjuda på dessa någon gång under julledigheten, väl värt att prova! : )

Saffransmuffins (12 st)

0,5 gram saffran (1 pkt – stöts med lite socker eller låt dra i 1 tsk sprit)
150 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
3,5 dl mjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.
Värm saffran, mjölk och 1 dl socker i en kastrull och låt det koka upp hastigt. Låt detta svalna av.
Vispa smör med resten av sockret så att det blir pösigt. Vänd ner äggen, ett i taget och blanda därefter de torra ingredienserna i en separat bunke.  Varva mjölet med vätskan och vänd ihop till en smet. Klicka upp i formar (gärna formar i muffinsplåt) och grädda i ca 15-20 minuter. Känn med sticka. Låt svalna.

Chokladkräm

2,75 dl vispgrädde
200 gram vit choklad

Gör såhär;

Koka upp grädden under varsam omrörning och dra av från plattan när du får första bubblan. Häll ner finhackad choklad och rör om till en kräm. Låt svalna. Häll över i bunke och täck med plast, ställ i kylen ett par timmar så att den blir riktigt kall. Vispa med elvisp till lagom konsistens inför servering och dekorera dina muffins.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.