Kladdkaka med marängtäcke! 3


kladdkaka

Käraste, finaste bloggvänner…

Om tre veckor (knappt) tar jag examen och då kommer jag ha ett liv igen! Kanske lite drastiskt, men det känns så… Just nu har jag knappt tid och bloggen blir lidande…. MEN, det ordnar upp sig! Roliga tävlingar är på ingång redan i helgen, jag samlar recept på hög och kommer så snart jag kan uppdatera er lika ofta som förr, tack för ert tålamod!

Tills dess att nya inlägg duggar tätt vill jag tipsa om denna fantastiska kladdkaka med marängtäcke. Ljuvlig med en klick grädde till! Något att baka till helgen kanske, eller varför inte till Alla Hjärtans Dag nästa helg?

Kladdkaka med marängtäcke (en springform)

200 gram rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 äggulor
125 gram mörk choklad
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker

Maräng

2 äggvitor
1 dl strösocker
1 msk kakao

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj sidorna på springformen med smör och klä bottnen med ett bakplåtspapper.

Separera 2 ägg och lägg vitorna i en bunke (spara gulorna). Vispa vitorna till ett skum och tillsätt socker lite efterhand tills du får en slät maräng. Vänd försiktigt ner kakao.

Smält chokladen och låt svalna något. Vispa smör och socker pösigt med elvisp och vispa därefter ner ägg och gulor ett i taget. Blanda samman alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Tillsätt den smälta chokladen och rör om till en smet. Häll över smeten i formen och bred över marängen. Grädda mitt i ugnen i ca45- 50 minuter. (jag vet att det låter mycket men du ser hur kladdig min blev efter den tiden, känn efter tidigare om du är osäker) Låt svalna och servera med grädde. Pudra gärna över lite kakao inför servering!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 tankar om “Kladdkaka med marängtäcke!