Ljuvlig citronsockerkaka med glasyr 3


IMG_7276

Hej på er,

Ett tag sen sist – det har varit jobb, utbildningar och massa annat som fick komma före detta blogginlägg men nu är det dags!

Jag tänkte faktiskt ta fram ett recept som jag använde mig av i påskas när vi hade vänner på besök, den här sockerkakan jag bjöd på blev så otroligt god så självfallet måste ni få receptet! Den är saftig och len i smaken och otroligt lättbakad. Jag valde att pressa ner lite citron i min kaka men vill du ha den naturell så skippar du förstås bara citronen.

Jag dekorerade kakan med glasyr och färska jordgubbar, jättegott. Glasyren blandar jag alltid ihop på frihand med florsocker och kallt vatten är basen, och även här kan du smaksätta med citron om du vill.

Den här kakan kommer att bakas många gånger framöver och åka med i många picknickkorgar i sommar!

Citronsockerkaka (en form)

3 hela ägg
2 dl strösocker
2,5 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk färskpressad citron
1 dl mjölk
100 gram smält smör
Smör och ströbröd till formen

Gör såhär;

Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Smält smöret och låt det svalna något. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt smör, mjölk och citron och vänd samman till en smidig smet. Smöra och bröa en form och häll ner smeten. Grädda i ca 175 grader i ca 30 minuter, tills kakan känns torr. Låt den svalna. Servera som den är eller med glasyr.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Ljuvlig citronsockerkaka med glasyr