Sockerkaka!


Hej på er i sommarvärmen,

Idag är det fikadags på bloggen! Ni ska få en riktigt klassiker idag, nämligen ett recept på en superenkel och jättesaftig sockerkaka. Mormor bakade alltid sockerkaka när jag var liten och det är verkligen något av det godaste jag vet i fikaväg.

Smaksätt gärna din sockerkaka efter tycke och smak med exempelvis citrusskal eller hackad choklad. Packa fikakorgen, samla ihop fint sällskap och njut!

Sockerkaka
2 hela ägg
2 dl strösocker
50 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär; Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret, låt svalna något och tillsätt mjölk. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd försiktigt ner vätskeblandningen och vänd till sist ner de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen. Grädda kakan i ca 25-30 minuter, känn med sticka så att den är torr. Stjälp upp på fat och låt svalna under duk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *