Kladdkaka med mörk choklad och färska bär 2


IMG_9116

Hej,

Vilket väder det är ute! Så varmt och skönt! Jag antar att ni är många som kommer att grilla i helgen och jag tänkte passa på att ge er ett litet desserttips!

Den här kladdkakan gör jag varje gång det är kladdkaka på G, basreceptet är outstanding och du kan toppa med vad du vill – här med färska hallon och blåbär! Servera med en klick grädde och du är hemma.

När jag bakar använder jag en choklad från LIDL, finns i mörk, ljus och vit variant – kostar typ 5:-/kaka och smakar fint i bakverk och blir väldigt fin i konsistensen.

Om du söker på kladdkaka här på bloggen får du en uppsjö av recept att plöja igenom! 🙂

Kladdig kladdkaka med färska bär(en kaka)

200 gram mörk choklad
200 gram smör
4 st ägg
1 1/2 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
150 gram valfria bär

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Bryt chokladen i mindre bitar och tärna smöret, och smält detta tillsammans över vattenbad. Var noga med att det inte kommer in vatten i blandningen. Låt blandningen svalna något.
Vispa ägg och socker förhand så att det blandas ordentligt. Vänd runt chokladblandningen i äggsmeten. Tillsätt vetemjöl och vaniljsocker och rör runt till en jämn smet.
Smörj en springform med löstagbar kant och fäst ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen och strö över bär. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, då blir kakan riktigt kladdig. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna och låt den sedan stå i kylen i två timmar innan servering.


Lämna ett svar till Ewa Nilsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 tankar om “Kladdkaka med mörk choklad och färska bär