Kanel- och äppelplättar med vispgrädde


applep1

Hej på er,

Hoppas att ni haft en fin helg!

Barnen hade lite kompisar på besök idag vilket vi firade med pannkakor till lunch och sen har vi varit ute och sparkat fotboll, blåst såpbubblor och lekt med lera – en bra söndag!

Barnen hade önskat pannkakor till lunch så det gick självfallet att ordna. Jag passade på att plocka undan lite smet till dessa goda plättar som ni nu ska få recept på.

Smeten smaksatte jag med äpple och kanel, det blev riktigt gott! Snabbt och lätt, men kul med något nytt! Servera gärna med vispad grädde eller glass. Kanske också lite äppelmos för att förstärka äppelsmaken?

Klassiska plättar

2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1/2 tsk salt
3 msk smör
1 tsk vaniljsocker

2 äpplen
3 msk kanel + 3 msk strösocker (efter tycke och smak)

Gör såhär;

Mät upp mjölet i en bunke och tillsätt hälften av mjölken. Vispa detta till en slät smet. Tillsätt resterande mjölk och vispa samman.

Tillsätt äggen ett i taget och vispa i saltet. Låt smeten vila i ca 20-30 minuter. Rör ner 3 msk smält smör.

Skala äpplena och skär dem i små bitar, gärna tunnskivade, mindre klyftor. Pudra dem med socker och kanel, och vänd ner i smeten.

Grädda plättarna i smör tills de är genomgräddade.

applwp2

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.