Hemgjord sweet chili sås 1


chili2

Hej i solen!

Fredag! Och inte vilken fredag som helst – jag går på semesteeeeer! : ) Har jobbat galet mycket den här veckan så det ska bli extra skönt att komma hem ikväll!

Såhär till helgen är det många av er som står lite extra mycket i köket, kanske ska ni ha vänner på besök eller grilla i kvällssolen? Hur som så kommer här ett toppenrecept på min nya supersås! ; )

Jag älskar sweet-chili-sås men härom kvällen när jag skulle laga mat så var den slut så jag fick komponera ihop en egen! Och vilken sås!

Superenkelt att göra och got till både kyckling, lax och fläsk! Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Hur tjock du vill ha den avgör du förstås själv, tillsätt lite mer redning om så önskas. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv.

Vad tyckts? : ) Ha en riktigt trevlig helg! Och du, tagga mig gärna på Instagram eller Facebook om du testar såsen så jag vet vad du tycker! (@allagodatingse)

Sweet-chili-sås

3 röda chilifrukter
2 gula chilifrukter (eller bara röda om du hellre vill det)
5 rejäla vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk tomatpuré
Ev 1 tsk vitvinsvinäger
1,5-2 dl socker (jag använde hälften vanligt strö över hälften ljust muscovado)
4,5-5 dl kallt vatten
2,5-3 msk maizena
Olja

Gör såhär;

Hacka vitlök och chili väldigt fint, kör det alternativt i mixer. Hätta upp olja i en kastrull och fräs mixen där i. Det ska inte ta färg utan mest bli mjukt. Tillsätt vatten, tomatpuré, salt, socker, maizena och evenutellt vinäger. Låt koka upp under omrörning. Låt sjuda på medelvärme i sisådär 5-10 minuter. Smaka av. Låt såsen svalna och håll upp på flaska.

chili4

chili5


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Hemgjord sweet chili sås