Saftiga äppelfrallor


apple3

Hej på er,

Så var september här! Visst är det väl ändå härligt med hösten på något sätt?! Ni hänger väl på i höst också? Augusti var toppen enligt statistiken, ni var över 70 000 unika läsare som besökte mig! Underbart! Fortsätta komma in och bli inspirerad!

Jag tänkte att vi skulle dra till med ett brödrecept här, det passar väl utmärkt med nybakat bröd såhär till helgen! Dessa frallorna är väldigt lättbakade och ser himla fina ut. Grundreceptet är väldigt enkelt och det går att smaksätta på många olika sätt. Jag valde att ha lite rivna äpplen i men det är också gott att tillsätta lite havregryn eller frön.

Prova också att tillsätta en nypa malen kanel i smeten, det blir riktigt gott!

Frallorna kan förstås gräddas precis som de är, men en tunn äppelskiva på toppen gör de extra läckra.

Kanske något för söndagsfrukosten med en god ost och en klick marmelad?

Ljusa äpplefrallor

25 gram färsk jäst
3 dl mjölk
0,75 tsk salt
8-9 dl vetemjöl
50 gram smör
1 rivet äpple
2 msk valfria frön
0,5 tsk bakpukver
1 krm malen kanel om så önskas
Äpple som dekoration

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt, ca 37 grader. Häll över jästen och rör om så att den löser sig.

Se till att smöret är riktigt mjukt och rör ner det samt frön, rivet äpple, bakpulver, salt och eventuellt kanel. Degen ska vara smidigt och släppa från bunkens kanter. Degen behöver inte jäsa nu utan baka ut den till 8-10 frallor.  Låt dem jäsa övertäckta i ca 30 minuter.

När bullarna färdigjästa penslar du dem med vatten och lägger över en tunn skiva äpple. Grädda i ca 10-12 minuter, 200 graders värme.

 

apple2

 

apple1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.