Läcker björnbärskaka med havrecrunch och vaniljsås


kaka2

Hej på er!

Hoppas att din söndag varit härlig! Jag har fått gjort en himla massa och sitter nu med lite tända ljus på bordet, dator i knät och lugn och ro omkring mig. Vi hann också ha gäster idag och det blev förstås en massa matlagning. Håll utkik på Instagram framöver så får du se allt jag hittar på! Följ mig där, @allagodatingse

Idag fick vi då gäster, mina föräldrar kom förbi på en liten fika. Något fikabröd fanns dock tyvärr inte hemma så det var läge att baka lite, wohoo! Jag plockade björnbär häromdagen och de fick åka ner i kakan. I den mjuka sockerkakssmeten fick det ligga för att sedan bli toppade med ett crunch med havregryn och ljus sirap.

Riktigt gott och väldigt lätt att göra! Variera med dina egna favoritbär. Det går också bra att utesluta havretoppingen om du skulle önska det.

Men ös på vett´ja, ju mer desto bättre! : )

Björnbärskaka med havrecrunch

4 ägg
2,5 dl strösocker
200 gram smält smör
0,75 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5,5 dl vetemjöl

Valfria bär

Havrecrunch;

2,5 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1 dl strösocker
100 gram smält smör

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret till kakan samt vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna för sig. Vänd ner smör och grädde i äggsmeten. Vänd därefter ner de torra ingredienserna och häll ner smeten i en bakplåtspappersklädd form, min är ca 25×35 cm.

Toppa smeten med valfria bär.

Havrecrunchet blandar du enkelt ihop genom att blanda smält smör med havregryn, sirap, vaniljsocker och socker. Rör ihop och fördela över kakan.

Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter och servera som den är eller med vaniljglass/vaniljsås.

 

kaka3

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.