Äpple- och kanelgelé


kanel1

Hej på er,

Hoppas att allt är riktigt bra med er! Här är det bra men intensivt! Har börjat på nytt jobb den här veckan, så huvudet är fullproppat med ny information! Skönt att komma in här för lite avkoppling.

Vi kör igång med receptet på en gång. Jag vet att många av er har mycket äpplen hemma så passa på att göra tenn goda äppelgelé och servera till söndagssteken eller en helstekt kyckling. Gudomligt gott! Och superduper enkel att göra!

 

Äppelgelé med kanel

500 gram äpplen, skalade och delade
1 dl vatten

2 dl silad saft
2 dl färdigt gelésocker

1 kanelstång

Gör såhär;

Skala äpplena (om du vill), ta bort kärnhus och skär i klyftor. Låt koka upp tillsammans med vatten och låt därefter småkoka under lock i ca 15 min. Rör om då och då.

Häll upp saften i någon form av silanordning och sila. Mät upp den silade saften. Blanda 2 dl saft med 2 dl gelésocker .Tillsätt en kanelstång. Låt detta koka upp och koka i 1 minuter, Lyft ur kryddan och häll upp på rengjord burk.

kanel2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.