Ugnsbakade fikon i kryddig lag


Hej på er,

Idag tänkte jag att det var dags för ett litet desserttips, och till det här receptet ska du köpa hem härliga, färska fikon som just nu finns i fruktdisken i affären.

Det är här en väldigt enkel dessert som du svänger ihop på ett kick. Sockerlagen kan du enkelt smaksätta med vad du vill och toppa med dina favoritnötter. Både glass och grädde är gott till.

Genom att lägga till någon matsked sprit i sockerlagen blir det en vuxendessert, perfekt efter en mysig höstmiddag.

Ugnsbakade fikon (4 portioner)

8 st färska fikon
1 dl flytande honung
0,25 dl vatten
3 citronskivor
3 clementinskivor
Malen kanel och vaniljpulver efter tycke och smak
Clementinsaft från en frukt
Valfria nötter

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.  Skär ett kryss i fikonen och öppna dem ngt. Ställ i en ugnsfast form.

Koka upp honung, vatten, frukt och kryddor. Låt småputtra några minuter, smaka av och häll över fikonen så att de dränks av lagen. Låt stå i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna något och servera med glass/grädde och hackade nötter.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.