Pepparkaksfudge


Halloj!

Så var det ääääntligen dags för att börja göra julgodis, det måste vara nåt av det mysigaste man kan göra i köket!

Idag ska ni få ett recept på fudge, denna gången smaksatt med pepparkakor. Enkelt att göra och väldigt gott! Du kan utan problem dubbla receptet nedan. Du kan också välja vilken choklad du vill ha, t ex endast ljus eller mörk.

Skär i mindre bitar när den stelnat och njut!

Pepparkaksfudge

Ca 200 gram kondenserad mjölk, ej kokad (burken är på 397 gram så ta hälten)
100 gram mörk choklad
150 gram ljus choklad
Valfri mängd pepparkakor

Gör såhär;

Hacka kakorna grovt, och hacka chokladen i mindre bitar. Förbered en mindre form genom att klä den med bakplåtspapper.
Häll ner den kondenserade mjölken i en kastrull och värm den försiktigt under omrörning. Den ska inte koka utan bli så pass varm så att chokladen kan smälta.

Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills du får en tjock slät massa, sätt ev tillbak kastrullen på plattan för att få lite värme. (det kan dock bli lite smuligt om den blir för varmt så passa)

Rör sedan ner kakorna och vänd om. Häll upp i form och låt stå i kylen några timmar. Skär upp och servera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.