Salamipasta med färskost och champinjoner


Gokväll på er,

Helgen lider mot sitt slut, hoppas ni haft en härlig helg och att ni haft riktigt härligt väder!

Ikväll passade jag på att äta middag ute i det ljuvliga vårvädret och jag tänkte nu att ni skulle få recept på den supergoda pastarätt som jag lagade ikväll. I fredagskväll var det ”tapaskväll” här hemma och det fanns både salami och färskost över – perfekt att svänga ihop till en härlig pastasås.

Rätten är superenkel men jättegod! Välj gärna ”stor pasta”, dvs större snäckor så fångar den upp såsen extra bra. Är det någonting i såsen du inte tycker om du kan du utesluta det eller byta ut det mot något annat.

Salamipasta med färskost och champinjoner (4 personer)

Pasta för 4 personer
250 gram strimlad salami
En burk skivade champinjoner
100 gram färskost, jag hade med vitlökssmak
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
5 dl grädde
Salt, peppar, torkad timjan, soja

Gör såhär;

Koka pastan enligt anvisningar.
Hacka vitlök, strimla rödlök och salami. Fräs lök, vitlök och salami i lite smör. Tillsätt grädde, färskost och kryddor och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av. Häll av pasta och häll därefter ner pastan i såsen. Vänd runt och smaka av. Servera genast.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.