Picklad rabarber med äpple och chili 1


God morgon,

Jag fick en himla massa rabarber för en tid sedan och även om det är gott med pajer, kakor, sylt och liknande så kan det vara gott att göra nånting annat med skörden man fått. Vilket är ditt favoritrecept med rabarber, vad gör du helst?

Den här gången gick jag ifrån det söta och valde att pickla min rabarber. Jag picklar ofta rödlök och har till sallader och liknande men att pickla rabarber var något nytt för mig!

Jag valde att smaksätta detta med äpple och chili men det går bra att utesluta om du önskar. Jag skivade min rabarber med en potatisskalare men mandolin, osthyvel eller annat går bra.

Picklad rabarber

500 gram rabarber
1 1/2 dl kallt vatten
1 dl strösocker
1/2 dl ättika
1-1,5 msk äppeljuice (outspädd)
Valfri mängd hackad chili

Gör såhär:

Koka upp lagen genom att blanda socker, vatten, ättika och äppeljuice. Se till att allt socker löst sig. Dra av från plattan.

Skiva rabarbern tunt och blanda med chili, lägg i en glasskål. Häll på lagen och stäng burken. Låt svalna och förvara i kyl.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Picklad rabarber med äpple och chili

  • Caroline

    Låter jättegott! Några förslag på vad man kan ha det till? 🙂
    Älskar rabarber, men kommer bara på det gamla vanliga..saft, kräm, paj och marmelad. Marmeladen är dock jättegod till ostbricka! Marmeladgodis skulle jag vilja testa att göra någon gång med rabarber.