Lussecookies! 1


Hej på er!

Idag är det exakt två månader kvar till julafton och nu kunde jag inte riktigt hålla mig längre, det var dags att tjuvbaka lite med de klassiska julsmakerna…

Idag har jag svängt ihop en sats ”lussecookies”, så himla goda och verkligen lätta att göra! Dessa småsega cookies smakar gott av saffran, jag valde även att tillsätta russin för både smak, konsistens och utseende men det är förstås valfritt beroende på tycke och smak. Mina kakor rullar jag i strösocker innan gräddning eftersom att det är både fint och gott men även det är valfritt.

Till laddningen med kakor nedan är det lagom med en påse saffran. Mortla det gärna i lite socker eller lös upp det i lite sprit så får du fram smakerna ordentligt.

Om du vill göra många kakor går det fint att dubblera receptet. Perfekt att baka till lussefikat eller som gå-bort-present! 🙂

Lussecookies med russin (ca 12-15 st)

125 gram mjukt smör
2 1/4 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
1 påse saffran (0,5 gram)
1 helt ägg
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Russin och strösocker

Gör såhär:

Vispa det mjuka smöret med socker, vaniljsocker och saffran smidigt med elvisp. Rör ner ägget och rör till en smidig massa. Blanda de torra ingredienserna och jobba snabbt ihop kakdegen. Knåda snabbt in russinen. Rulla till bollar, rulla dem i lite strösocker och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till något och grädda mitt i ugnen (200 graders värme) i ca 8-10 minuter beroende på storlek. Låt svalna på plåt.

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Lussecookies!