Hej hej!
Så var det då dags för julgodis! Först ut i år är en nyhet (för mig) och självfallet får du receptet – det är dags för skumtomte-fudge. Detta är verkligen något för de gottegrisar som gillar när det är sött, för sött är vad det är. : )
Fudgen är inte alls svår att göra – den får en härlig ljusrosa färg, den liksom smälter i munnen och håller ett bra tag i kylen. I princip handlar det som att bara röra ihop alla ingredienser, koka en stund och sedan låta fudgen stelna innan du skär upp den i bitar.
Njut den i små bitar, då blir den som bäst!
Rosa skumtomte-fudge med vit choklad
12 st skumtomtar (ca en påse)
150 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
2 dl socker
50 gram smör
Gör såhär;
Klipp tomtarna i mindre bitar. Lägg grädde, socker, smör och tomtar i en kastrull och värm på svar värme tills allt smält. Rör hela tiden så att inget bränns fast.
När allt har smält låter du blandningen koka på svag värme i ca 10 minuter, forsätt att röra varsamt under tiden.
Tillsätt finhackad vit choklad och rör om tills du får en blank massa. Häll upp massan i bakplåtspappersklädd form (ca 20×25 cm) och låt svalna. Skär upp i bitar och förvara svalt.
Klipp tomtarna i småbitar och låt de smälta på svag värme tillsammans med smör, socker och grädde. Låt sedan småkoka under omrörning i ca 10 minuter.
Tillsätt den vita chokladen och rör om tills du får en blank massa.
Häll smeten i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Vill du ha en hög fudge väljer du en mindre form och vill du ha en tunnare fudge tar du en större form.
Skär i bitar, förvara i kylen.