Hallojsan,
Hoppas att ni alla haft en skön lördag!
Åt du tacos igår? Tänk vilken klassiker det blivit på fredagskvällarna runt om i landet! Jag gillar tacos men tycker om att äta det på olika sätt.
Idag ska ni få recept på en supergod tacogratäng som jag brukar göra. Supergott med massa goda grönsaker till, och kanske en klick creme fraiche.
Den går lätt att svänga ihop och receptet är lätt att dubblera om du vill göra den till många. Styrkan på gratänger styr du genom kryddningen på färsen och styrkan i tacosåsen.
Smaklig spis!
Tacogratäng
500 gram köttfärs
En påse tacokrydda
2 dl creme fraiche
200 gram philadelphiaost (jag använde naturell men smaksatt går fint)
1 burk tacosås med valfri styrka
1 liten burk majs (går att utesluta om man önskar)
Tacochips
200 gram riven ost
Gör såhär;
Stek färsen och krydda. Blanda creme, färskost och tacosås och bred ut i en form. Häll över färsen samt majs om du vill ha det. Toppa med riven ost. Stoppa ner tacochips längs kanterna. Gratinera i ca 20 minuter i 200 graders värme. Servera med grönsaker, tacochips och creme fraiche.