Hej på er!
OKEJ! Nu snackar vi kladdig chokladkaka! Ljuvligt!
Om du gillar kladdkakor så kommer du definitivt gilla den här mudcaken som är nästan som en kladdkaka, men lite högre. Den är KLADDIG och smakar gott av choklad! Det finns otaliga recept på mudcake på nätet men jag knåpade ihop lite blandat och kom fram till min variant som blev galet god!
Jag serverade min med vispad grädde till – åh det blev så bra att jag nästan vill springa iväg och baka en till på en gång! ; ) Jag använde mig av både ljus och mörk choklad, men det är förstås en smaksak. Prova dig fram!
Jag gräddade min kaka i ca 12 minuter, och då blev det rejält kladdig. Den kommer att kännas väldigt lös när du tar ut den ur ugnen men den sätter sig när den svalnar, och framförallt om den får stå i kylen.
Nu vet ni väl alla vad ni ska baka i helgen? : )
Mudcake (en kaka)
2 dl strösocker
4 hela ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
100 gram ljus choklad
100 gram mörk choklad
200 gram smör
Gör såhär;
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en springform och bröa den.
Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Smält smör och choklad över vattenbad och låt svalna något. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt därefter chokladblandningen och blanda allt. Häll ner smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna och förvara därefter i kyl.
Åh fy tusan vad gott det ser ut 🙂
Ser gott ut, vilken sorts choklad använder du? Alltså block- eller annan? 🙂
Sånt är oftast valfritt.
Vissa blandar andra kör enbart block.
Personligen så kör jag både och när jag gör hemma.
Vill du ha egen touch så kör vanligt, vill du ha ”butiksmak” så kör
Med block.
Mvh en bagare/konditor
Pingback: Chokladens dag – Alla goda ting