Snabb lunch – krämig kasslersås! Perfekt till pasta!


Igår behövde jag fixa ihop en snabb lunch och med hjälp av en bit kassler blev det en kanongod måltid! Jag improviserar ofta i köket och många gånger skapas det nya favoriträtter på det här sättet.

Lunchen igår blev en krämig pastasås med inslag av chili och vitlök. Den fungerar utmärkt som en sås till nykokt pasta, eller som tillbehör till en krispig sallad. Enkel att göra och snabbt går det. Perfekt vardagsmat!

Krämig kasslersås med vitlök och chili

400 gram strimlad kassler

1 skivad gul lök

1 vitlöksklyfta

100 gram färskost med vitlökssmak

0,5 tsk sambal olek

3 dl grädde

Gör såhär;

Stek kasslern så att den får lite färg. Tillsätt den skivade löken och en pressad vitlöksklyfta och låt detta fräsa ihop någon minut. Tillsätt sambal olek.

Häll på grädde och färskost och låt detta detta puttra 5-10 minuter.

Servera med nykokt pasta eller en krispig sallad.

Strimla kassler och lök, och pressa vitlöken.

Låt kasslerna puttra med lök, kryddor och grädde i 5-10 minuter. Servera med pasta och/eller sallad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *