Kladdkaks-muffins med vispad grädde – kladdkaka i miniformat!


Hej på er!

I fredags förra veckan kom maken hem med lite nya muffinsformar till mig, alltid lika roligt! : ) Jag var förstås inte sen med att inviga dessa utan jag och barnen svängde ihop dessa härliga muffins som vi sedan hade till ”söndags-fika”. De muffins som blev över åkte in i frysen så de går fint att ta fram till andra fikastunder.

Muffinsen vi gjorde var härligt kladdiga och sega kladdkaksmuffins med mörk choklad! Riktiga läckerbitar som passar utmärkt ihop med en klick lättvispad grädde. De är väldigt enkla att göra och du kan variera dem genom att använda exempelvis ljus choklad istället för mörk.

Muffinsen bakas med fördel i muffinsplåt men om man inte har en sådan är det bra att använda sig av dubbla formar.

Riktigt goda är dem och ett bra alternativ om man vill göra kladdkaka i portionsformat. Prova prova! : )

Kladdiga kladdkaksmuffins med mörk choklad (12-15 st)

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl rapsolja
50 gram smör
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 msk kakao
100 gram mörk choklad

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader, jag använde inte varmluft.
Bryt/hacka chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad,
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt rapsoljan. Rör om och tillsätt därefter sirapen. Blanda blandningen med äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och sikta ner det i äggsmeten. Vänd försiktigt runt så att allt blandas. Tillsätt därefter den smälta chokladen och vänd ner den.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Muffinsen kommer att sjunka ihop när de kommer ut ur ugnen, ett perfekt hål för vispad grädde ; )

 

Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt och tillsätt sedan smör/olja/sirapsblandningen. Rör varsamt om.

Vänd ner de torra ingredienserna och tillsätt sist den smälta chokladen.

Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt dem svalna något och servera med vispad grädde.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.