Saftiga rabarbermuffins med kanelsocker – lättbakat och gott 1


IMG_8480
Mums med fika i gräset! De söta pappersformarna kommer från Netto.

Hej på er!

Hoppas att ni alla haft en skön helg! Tiden har sprungit förbi här med utelek, renovering och besök av trevliga vänner – en jätteskön helg! Vi åt en jättegod middag igår med diverse olika grillade saker – kött som tillbehör – men jag får återkomma med det lite senare.

Nu är det dags för lite baktips! Jag sprang på rabarber häromdagen i affären och blev såå sugen på att baka något med detta! I lördags var jag och barnen iväg på förmiddagen och jag behövde fixa ihop något snabbt på morgonen inför att gästerna skulle komma. Det hela resulterade i härliga muffins och jag måste säga att de blev väldigt bra! Saftiga och goda med mild rabarbersmak, och en god smakbrytning gav det kanelsocker jag valde att toppa dem med. Kommer att göras fler gånger i sommar och kommer säkerligen åka ner i en och annan fikakorg längre fram. Muffins är ju väldigt lätt att göra och går relativt fort. Om du vill kan du förstås toppa muffinsen med en frosting – jordgubb är en smak som passar fint ihop med rabarber. Testa dig fram!

Rabarbermuffins med sött kanelsocker (8-10 st större muffins)

100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
250 gram rabarber

Garnering

3 msk strösocker
1,5 tsk kanel

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med sockret så att det blir poröst, jag använde elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om så att det blir en jämn smet.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt skivad rabarber, rör om. Vänd ner detta i äggsmeten och tillsätt avslutningsvis mjölken. Vänd om varsamt. Fördela smeten i muffinsformar. Blanda strösocker och kanel och strö detta över muffinsen. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, känn med sticka så att de är torra.

IMG_8171

Vispa smör och socker pösigt och tillsätt äggen. Blanda ner de torra ingredienserna med rabarbern. Tillsätt mjölken och rör om.

IMG_8188

Fördela smeten i muffinsformar och strö över kanelsocker. Grädda dem mitt i ugnen i ca15-20 minuter.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Saftiga rabarbermuffins med kanelsocker – lättbakat och gott