Philadelphiabullar i långpanna – smakrika bullar med krämig vaniljfyllning!


IMG_9022

Hej på er!

Här har regnet öst ner idag så jag tyckte att det kunde vara passande med ett litet bullrecept! Vi hade vänner i helgen och då bjöd jag på nybakade bullar som alla älskade!

Det här receptet har nog cirkulerat många gånger om på Internet men jag tänkte ge er den variant som jag gjort. Bullarna bakas enkelt i långpanna och fyllningen klickas i små gropar. Dessa är bullarna är lite kompaktare än vanliga kanelbullar och passar därför utmärkt med den krämiga, och lite fuktiga fyllningen.

Hur många bitar du får ut av hela plattan är upp till dig. Bitarna skärs ut i fyrkanter runt varje klick fyllning så gör fler små gropar med vanilj om du önskar små bitar, eller lite större gropar om du vill ha mer rejäla bullar.

Lätt och väldigt gott! Regnar det hos dig också? Passa på att baka lite! ; )

Philadelphiaullar med vaniljfyllning

50 gram färsk jäst
5 dl mjölk
150 gram mjukt, rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kardemumma
ca 10 dl vetemjöl
Ägg till pensling
Pärlsocker

Fyllning

200 gram naturella philadelphiaost
150 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 1/2 – 2 msk vaniljsocker (smaka dig gärna fram)

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till strax under fingervarmt (ca 37 grader), tillsätt lite till jästen och rör om så att den rör sig. Tillsätt resten av vätskan. Arbeta ner resterande ingredienser – rumsvarmt smör i klickar, socker, kardemumma, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Ta lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg. Den kommer att vara ganska lös och kladdig med det är som det ska!

Klä en ugnsplåt, min var ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Häll ner degen där och tryck ut den med händerna. Täck med duk och låt jäsa i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop fyllningen genom att blanda ost, smör, socker och vaniljsocker med elvisp till en jämn och fin kräm.

Gör små hål i degen med jämna rum (ex med mjölad tumme) och fyll varje hål med vaniljkrämen. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. (jag hade dock in inne i drygt 25 minuter innan jag var nöjd)

Låt svalna och skär upp i rutor. Frys dem gärna!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *