Inlagd sill med äpple, clementin och kanel


IMG_2883

Hej på er,

Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite sillrecept! Jag brukar försöka att göra ett par stycken nya varianter varje jul/midsommar, kul med andra smaker än de som finns färdiga i butik.

Den här sillen gör du snabbt och enkelt och kan smaksätta med vad du vill. Just den här sillen får lite julkänsla tack vare kanel, clementin och äpple. Vill du kan du lägga i lite stjärnanis eller hel nejlika bland sillen.

Julsill

1 paket 5-minuters sill
1 äpple
1 clementin
3 kanelstänger

Gör såhär;

Öppna förpackningen, skölj filéerna i kallt vatten och dela dem i mindre bitar. Spara lagen! Dela äpple och clementin i tunna skivor, blanda/varva med sill och kryddor i en burk och häll över lagen. Låt stå i kyl några timmar innan servering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.