Brownie-cheesecake-cookie dough-bar – hallelujah moment! 1


bar2

Hallelujah moment!

Ja, med dessa läckerheter blev det faktiskt det! Har du hört något så gott? Brownie-cheesecake-cookie dough-bar!? Allt gott på en och samma gång!

Dessa godbitar har en härligt mörk brownibotten, en vaniljcheesecake-fyllning och knaprig kakdeg på toppen. Lätt att göra och med massor av smak! Servera den i små bitar, den är mäktig!

Det är förstås ett par olika moment för att göra kakan men var och en är lätt att göra och sen klarar den sig rätt bra själv i ugnen. Låt kakan svalna helt och därefter stå i kyl en stund så blir det lättare att skära.

Kakan bakas i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Min form var ca 18×20 cm.

Brownie-cheesecake-cookie dough-bar

Browniebotten

120 gram smält smör
2,5 dl strösocker
2,5 dl kakao
En nypa salt
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,25 dl vetemjöl

Cookie dough

50 gram rumstempererat smör
0,75 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
2 msk mjölk
1,75 dl vetemjöl
75 gram chokladknappar eller hackad choklad
1 krm bakpulver

Cheesecakefyllning

200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Starta med brownien. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner det smälta smöret i äggblandningen så att det blandas ordentligt. Rör ner de torra ingredienserna och häll upp i den bakplåtspappersklädda plåten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Gör undertiden cheesecake och kakdeg. Blanda färskost med florsocker och vaniljsocker, använd en elvisp. Rör därefter ner äggen ett i taget till en jämn smet, ställ åt sidan.

Kakdegen gör du genom att blanda smör med både strösocker och farinsocker. Blanda de torra ingredienserna med choklad och arbeta in i sockermassa, arbeta till en smulig kakdeg.

Ta ut formen när timern plingat. Bred ut cheesecakefyllningen först och strö sedan över önskad mängd kakdeg. Fortsätt grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Håll koll så att kakan inte blir för mörk, då går det fint att lägga över lite aluminiumfolie. Ta ut ur ugnen, låt svalna helt och förvara sedan i kyl.

bar1

bar4

 

 

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Brownie-cheesecake-cookie dough-bar – hallelujah moment!