Jordgubbscheesecake 1


Hej på er!

Idag är det är min födelsedag, och visst firar man med godsaker då?

Jag tänkte att ni idag ska få recept på en underbar jordgubbs- och passionscheesecake! Knaprig kexbotten, fruktig fyllning och massor av färska bär på toppen.

Du gör den enkelt, och medan den står flera timmar i frysen hinner du fixa en massa annat. I princip helt förberett tills dess att gästerna är på ingång, det är bara garnering som krävs mot slutet.

Jordgubbscheesecake med passionsfrukt

15 st digestivekex
125 gram smält smör

200 gram naturell färskost/Philadelphiaost
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
3 st passionsfrukter
2 dl strösocker
3 tsk vaniljpulver
2 dl mosade jordgubbar

Valfria bär till garnering

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, ej varmluft. Krossa kexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut i springform där du klätt botten med bakplåtspapper och penslat smör på sidorna. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna. Min form är 24 cm i diameter.

Blanda rumsvarm ost tillsammans med socker och vaniljsocker tills det blandats ordentligt. Mosa jordgubbar. Gröp ur passionsfrukterna och spara saften. Vänd ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i ostblandningen och därefter bärmos och saft. Häll över blandningen på den avsvalnade bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen minst 5 timmar. Ta fram 20-30 minuter innan servering, garnerna.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Jordgubbscheesecake

  • Conny

    2 dl strösocker – går det verkligen att ”outa” 2018. Näringsexperter kan ha något alternativ – att andra sötningsmedel är livsfarligt det vet vi ju. Hur sura är egentligen jordgubbar? Behöver det nått som sötar? Allt ser ju annars så smaskens ut att det vattnas i munnen.